Akce 2014

Páté Vánoce pro děti

S plnou náručí dárků pro děti z Dětského centra (Kojeneckého ústavu a adomova pro děti do tří let) v Plzni zavítal už po páté CPT Radek Syka, bývalý velitel 2IDA. "Letošní sbírka proběhla velmi spontánně, protože jsme nepořádali tradiční den díkůvzdání, kde jsme každoročně dárky shromažďovali. O to více si vážím toho, že dárci se nám ozvali sami," komentuje CPT Syka. Naprostou většinu dárků nashromáždili příslušníci 615th MIlitary Police Company a značnou část přinesl kolega z druhé války Pavel Krob. Děkujeme všem!

Číst dál...

Den veteránů v ÚVN

Dne 11.11.2014 navštívil předseda Klubu Vojenské Historie Joint Task Force Raiders Milan Laube v Ústřední Vojenské Nemocnici oddělení pro Válečné veterány, kde osobně, každému přítomnému veteránu jménem klubu, poděkoval za jejich činy, které vedly k naší svobodě. Oddělením ho doprovázela por. N. Laubová, která za druhé světové války sloužila jako telegrafistka spojovacího praporu pluku 1. Československého armádního sboru pod velením gen. L. Svobody.

Číst dál...

Dětský den v Lešanech

27.-28.9. se vojáci 2ID zúčastnili spolu s 615MP co. pod velením 4ID Dětského dne v Lešanech, kde bylo pro děti připraveno nejen mnoho soutěží ale i prohlídky uniforem, výstroje a výzbroje vojáků. U soutěžního stanoviště 7 bylo pro soutěžící děti připraveno bludiště, které absolvovali vybaveni vestou, helmou, vysílačkou a neprůhlednými brýlemi a bludištěm je museli navigovat rodiče, babičky, dědečkové, tetičky a strýčkové za pomocí druhé vysílačky.

Uctili jsme památku 9/11

I letos členové KVH JTF Raiders zorganizovali pietní akce v Praze a Plzni k uctění památky obětem z 11.září 2001 a památky všech členů hasičských sborů, kteří ve službě položili svůj život za náš.Květiny jsme položili u pražského pomínku na Kampě i v Plzni na americké třídě u "dvojčat". Tentokrát bez hrozby teroristického útoku. Jsme rádi, že se zůčastnili i členové dalších jednotek, jako například 4. pěší divize.

Číst dál...

AIT course

Členové jednotky 4BCT/2ID se o tom to víkendu zúčastnili AIT kurzu, jenž tradičně pořádala 4ID na své základně Fort Meteor nedaleko Plzně a za podpory 615MP co. Kurz obsahoval četné množství přednášek ale i různých cvičení a nácviků, jenž f...rekventanti museli plnit. Na závěr kurzu prošli frekventanti písemným testem, který ověřil nasbírané vědomosti.

Číst dál...