Akce 2009

Last Fucking Squirrel Of This Year (311009)

MISSION:
Primárním úkolem operace Last Fucking Squirrel Of This Year bylo lokalizovat a eliminovat Butrustánský Strongpoint a jeho průzkumné jednotky v oblasti „LIMA“.Sekundárním úkol: zjistit možnosti zbudování StrongPointu na již dříve obsazené pozici na kótě388 během operace Digging Squirrel, která leží mezi „Holé vršky“ a „U Fortelky“, kódové označení „HOTEL“. Tato pozice je v současné chvíli v držení Butruských separatistů, tedy je nutná nejvyšší opatrnost.

Číst dál...

Rescuing Squirrel (220909)

MISSION:
Primárním úkolem operace Freedom Shield III – Rescueing Squirrel bylo lokalizovat skupinku zahraničních novinářů a bezpečně (živé) je dopravit na předem určené extraction zony, případně až k našim liniím.

Číst dál...

Protector VI (210809-230809)

Afghánistán, současnost. Chudí rolníci pěstující opium na svých polích, železnou rukou vládnoucí sektáři z hnutí Taliban a všudypřítomná podpora teroristické sítě Al-Kajda. Mezinárodní síly se snaží omezit vliv Talibanu a zamezit šíření drog do sousedních států. Pátrání v sousedním hornatém Afghánistánu je obtížné, stojí čas a životy. Bažinatá rovina, tvořící hranici se sousedním Pákistánem poskytuje snadný průnik drogových transferů do sousední země. Kontrolní činnost na hranici je obtížná, přibývá střetů s polovojenskými milicemi kartelů a náboženských fanatiků.

Číst dál...

Afganistan Now (170709-180709)

MISSION:
Cílem operace bylo zabránit Talibanu v dobití základny ISAF a zajišťovat humanitární pomoc pro afgánskou vesnici.

 

Číst dál...

Měsíční briefing (020709)

 MISSION:
Cílem bylo zhodnotit Training camp 2009, probrat plán nadcházejících akcí a stavem jednotkového majetku.

 

Číst dál...