Ukradená střela 2 (110807)

Ukradená střela 2MISSION:
Cílem operace bylo uchránit protiletadlovou střelu, která se po úspěšné předchozí operaci 020607 přesunovala s ozbrojeným konvojem na území Německa. Výzvědné složky zjistily, že se česká armáda ve spojenectví s ruskou opět pokusí získat střelu zpět a proto se konvoj na opuštěné raketové základně blízko Přeštic opevnil.

EXECUTION:
110800 – Sraz na transportním shromaždišti
110815 – Transport
111015 - Výsadek na LZ
111130 - Zahájení bojových operací
111300 - Získání střely
111330 - Zahájení defenzívy
111430 - Ukončení bojových operací a shromáždění na EZ
111500 - Ukončení akce, odjezd

EVALUATUION:
Jednotka se shromáždila v 0800 na stanovišti transportu a připravila se na transport. Ten proběhl v 0815. Cestou jednotka doplnila zásoby a pokračovala na LZ. Chybou zakreslení cesty v navigačních plánech, se jednotka dostala mimo kurz cesty a došlo k půl hodinovému zpoždění vůči plánu. Když jednotka dorazila na LZ, bylo zjištěno, že nepřítel střelu získal a opevnil se v prostoru bývalé raketové základny. Jednotka proto provedla rychlý výsadek, zkontrolovala výstroj a chystala se na bleskový přepad. Bohužel se nepřítel na základně opevnil velice dobře a proto byla první vlna útoku rychle roztříštěna. Pod velením SSG Misupa a SGT Janka, se ale jednotka dala rychle dohromady a provedla druhý útok, který byl již pomalejší, ale více taktický. Za přispění jednotek SF a německého BW, byl odpor nepřítele potlačen a skupinky ruských a českých obránců postupně eliminovány. Jednotky postupně obsazovaly jeden strategický bod za druhým, až dospěly k definitivnímu potlačení nepřítele. V 1300 jednotky US a BW získaly zpět střelu. Výzvědná služba zjistila, že se k oblasti raketové základny blíží další ruské a české jednotky, proto se v rychlosti jednotky US a BW opevnili v hlavní budově a přilehlém okolí. Jednotka SF obsadila střechu budovy a její ostřelovači znesnadňovali přibližujícím se jednotkám přístupu k budově. Jednotky BW se opevnili v budově v nižších patrech a z oken bránili prostor okolo budovy. Jednotka B/2-9 INF obsadila okop před hlavním vstupem do budovy a systematicky likvidovala nepřátele, kteří se pokoušeli nepozorovaně proniknout hustým porostem. Proti takovému zabezpečení neměl nepřítel žádnou šanci. Proto po hodinovém obléhání, marných pokusech budovu dobýt a obrovských ztrátách na své straně, se nepřítel stáhl. Jednotky US a BW utrpěli ztráty pouze minimální. Po eliminaci nepřítele přenechaly jednotky US střelu spojencům z BW a seskupily se na EZ. Zde proběhla kontrola zbraní a výstroje. Poté byl nástup, zhodnocení akce a její oficiální ukončení.

TEAM EVALUATION:
Ukázalo se, že vždy když jednotka udělá "HOOAH!!!" a vrhne se do útoku, dopadne první vlna špatně. Když si to ale velení pěkně promyslí a jednotka zaujme výhodné taktické pozice a řídí se pěkně dle pořádně promyšlených rozkazů, převýší nepřítele a je skoro neporazitelná.

TEAM PARTICIPATION:
ALFA: PVT Abdul
BACON: WO1 Hyža, PVT Hanlos, PVT WOLF
CHARLIE: SGT Janek, PFC Caslaw
HQ: SSG Misup, SPV Spike

PS: Chtěli bychom tímto poděkovat všem zúčastněným jednotkám, ať již na straně naší či nepřítele a těšíme se na spoustu dalších akcí.

Sláva vítězům, čest poraženým.