Global War (2080707)

Global War (280707)MISSION: 
Cílem mise jednotky bylo provést výsadek na kótu MIKE438, kde se měla spojit s předsunutou hlídkou, pomoci jim ubránit stanoviště a dohlížet na bezpečnost během odesílání radiové relace. Dalšími úkoly pro jednotku bylo zajmou skladiště s ropou a zachránit piloty z havarovaného vrtulníku.

EXECUTION: 
280730 - Sraz na HQ
280745 - Odjezd
281000 - Příjezd k RoadBlock
281100 - Zahájení - přesun na kótu MIKE438
281130 - Přesun a útok na Skladiště 1
281230 - Přesun na Crash Site
281430 - Hledání pilotů
281530 - Vězení
281630 - Ukončení, odjezd

EVALUATUION:  
Jednotka se sešla na HQ v 0730, aby se připravila na operaci. Členové zaujali místa v technice a v 0745 kolona vyrazila na místo výsadku. V 1000 jednotka dorazila na stanoviště silniční kontroly, kde dostala podrobné mapy oblasti a bojové veškeré potřebné bojové rozkazy. Jednotka pokračovala až do místa výsadku. Po kontrole výstroje a výzbroje, vyrazila jednotka v 1100 na kótu MIKE438 aby pomohla ubránit stanoviště a dohlédla na bezpečnost při odvysílání radiové relace. Bohužel jednotka na toto stanoviště dorazila pozdě. Nepřítel již eliminoval odpor a radiostanici odvezl. Jednotka se proto zrychleně přesunula ke Skladišti 1, aby zničila nepřítele a získala radiostanici zpět. Bohužel pokus o toto byl neúspěšný. Po zformování nové útočné skupiny a obdržení hlášení o havárii spojeneckého vrtulníku, se jednotka snažila dostat na místo havárie. Cestou na Crash Site byla celá záchranná skupina obklíčena přesilou nepřítele a po přestřelce zničena. Dle informací výzvědné služby, měli být piloti na živu, ale zajmuti nepřítelem a převezeni do vězení. Proto byla ve 1430 sestavena nová záchranná skupina, která se měla pokusit piloty osvobodit. Při obsazování vězení však bylo zjištěno, že piloti již ve vězení nejsou a nebylo ani známo, kde by se mohli nacházet. Proto byla záchranná skupina rozdělena. Část se vydala hledat piloty na základnu nepřítele a část se přesunula na Crash Site. V 1630 z důvodu extrémního zhoršení počasí a vyčerpání záchranných jednotek, byla operace zrušena a jednotka byla evakuována na HQ.

TEAM EVALUATION:  
Členové jednotky si při této operaci pořádně odzkoušeli své nové pozice, formace a krytí.

TEAM PARTICIPATION:  
BACON: WO1 Hyža, PVT Hanlos, PVT Tanaka, PVT Wolf
CHARLIE: SPC Murphy, PFC Sveda

 

Informace k akci:

V roce 2008 nastává světová ropná krize.Teroristické útoky v severní a Jižní Americe zničily během týdne téměř 90% veškerých ropných vrtů a zásob ropy na Americkém kontinentu.USA je nyní odkázána na zdražené dodávky ze saudské Arábie.Bohužel v roce 2010 po dvou letech vytrvalé těžby jsou i tyto zásoby a zásoby celosvětové vyčerpané.Jediná zbylá ložiska jsou v Evropě, kde se pod teroristickou hrozbou zničení vrtů intenzivně těží a shromažďují zásoby černého zlata.USA požádala Evropu o pomoc s řešením krize,ta však pomohla pouze jednorázově.USA je pod nátlakem na prahu zhroucení státu a tak se snaží získat si ropu jinak.

V roce 2011 je vydán rozkaz pro Americké základny v Evropě aby začaly ropu ze skladišť na starém kontinentu odcizovat.Zanedlouho jsou však krádeže ropy odhaleny Tajnými službami evropských států a ty po společné (tiché) domluvě zasahují nenápadně, mimo vědomí veřejnosti proti USA.