Články

Proč si to zasloužím?

Hola všem, chci se s vámi podělit o tento velice zajímavý článek, který vznikl za ještě zajímavějších okolností. Ano modří už vědí :) Ti kdo neví ať se netrápí, stejně se to asi nedoví :) Příjemné čtení všem.

Proč si zasloužím být členem Bacon Squadu?

PFC Miroslav Hyža

Sq. ”BACON” Ldr.


Sakra to je zase den, říkám si když se tu tak válim a čekám na rozkazy. Recon se mi ještě nevrátil z patroly a na velitelskym kanále taky ticho. Hmmm, asi nás chtěj nechat vynervovat. Čekáme tu jak blbouni, nepřítel nikde a velení si někde válí šunky. Do toho to strašný vedro, pot mi teče snad všude a mýmu RTO se mlži snad i vysílačka. Kdyby aspoň nějaká vzdálená střelba, nebo třeba zvuk motoru letecký podpory, ale to né. A to se musí stát vždycky jen mě.

Sláva aspoň něco. Teď nás kontaktoval RTO Céčka. Prej už je našli. Pustili se do nich jak hejno vos. Celkem masakr. No bohužel sme dostali zezhora rozkaz že máme zůstat na pozici a zajistit perimetr. No takže se tu dál válíme v tom strašným žáru. Asi se upeču. Mít tak kus slaniny hned bych zakous. Bohužel tu žádnou nemám a je stejně takový vedro že nemám ani hlad.

Další hodina pryč. Recon se už dávno vrátil, ale nepřinesl žádné nové zprávy. Nechám kluky chvilku vydechnout a pak je prostřídám a pošlu znovu na patrol. To by člověk nevěřil, jak když není co dělat jak ten čas pomalu letí. Už aby se mi do ruky dostal ten hroznej poručík. Já mu řeknu co si o těhle misích myslím. Grrr.

Sakra a je to tady. Sme pod palbou. Je jich snad sto, sypou nám to sem jak do sběrny kovů. Zachvíli by se třeba v tý zaplavě vystřelenejch nábojnic mohli utopit. Jestli ne, asi tu skapem. Pointmen to dostal. Sakra, řvu do vysílačky ať mi sem pošlou nějakou podporu a zdravoťáky. Vypadá to tu jak na jatkách, Strašný žár, kila kovu lítaj vzduchem. Občas granát. Kusy něčeho co před chvíli byl člověk se tu válí po zemi. Hrůza a děs. Dávám povel k stažení se do sevřenější formace. Jestli to bude trvat dlouho, tak nás domů vezou v pytlích.

Já se z toho snad zblázním, ten blb mě chtěl sundat ale minul. Mám teď rozporuplný pocity – sice sem naživu, ale koupila to vysílačka. Sme bez spojení. Uplně mě namých – přepnul sem na dávky a vysypal tam mezi ty grázly celý zásobník. Ha, klika. Asi sem trefil ňákýho jejich šéfa. Z ničeho nic začali ustupovat.

Už je tu Céčko i s medikem. Pojtmen bude do týdne dobrej.

Přišel rozkaz, prej se tu nemáme válet a opalovat. Máme jít s Céčkem prej dostat ty šmejdy. Proč já si vlastně zasloužím být členem Bacon Squadu?