Jednotka oslavila 5/208

Naše jednotka oslavila na konci června své páté narozeniny a zároveň i 208 narozeniny pluku, který představujeme – 9 pěší pluk U.S. Army, Manchu Dragon. Při této příležitosti byla jednotce nejen předána plukovní zástava, ale její jednotliví členové byli za práci pro jednotku, reenacting obecně i práci v rámci civilní sféry obecně, odměněni několika vyznamenáními i povýšeními.

 

Narozeniny jednotky proběhly na naší nové základně, kterou se stala restaurace Lazaret na Žižkově. Nešlo o žádné okázalé oslavy, ale spíše o posezení mezi přáteli, prodiskutování možností akcí i dalšího směřování jednotky a samozřejmě grilování. Jinak bychom snad ani nebyli Druhá Pěší divize U. S. Army. Celou akci jsme ukončili zápasem v šipkách a kulečníku. Odvážím se říci, že kdo na oslavě nebyl... jeho chyba.

Vyznamenání obdrželi:

PV2 Martínek, Ondřej: Za dobrovolné dárcovství krve, díky němuž získal bronzovou Jánského plaketu získal vyznamenání Army Achivement Medal. Dále pak za získání stříbrné Jánského plakety mu bylo uděleno vyznamenání Army Commendation Medal. Citace byla v plném znění publikována v GO2, USAREURcz

PV2 Hánl, Tomáš: Za soustavnou dobrovolnickou činnost v oblasti pomoci postiženým a práci se zájmovými skupinami k soustavně, dobrovolně a bez nároku na odměnu pomáhá při výchově mladých občanů i při ochraně přírody a přírodních zdrojů, což není jeho pracovní náplní, mu bylo propůjčeno vyznamenání Military Outstanding Volunteer Service Medal. 

CPL Hyža, Miroslav: Za příkladnou službu v nebojové oblasti reenactingu, soustavnou administrativní podporu jednotky, starost o její funkci, příkladné prezentování jednotky i reenactingu na veřejnosti, vytváření web prezentace jednotky i asociace USAREURcz, pomoc při vytváření i korigování regulací USAREURcz mu bylo propůjčeno vyznamenání Army Achievement Medal. Citace byla v plném znění publikována v GO2, USAREURcz

SSG Soukup, Michal: Za příkladné nasazení při vytváření internetové prezentace navzdory omezení vlastního volného času i finančních prostředků mu bylo propůjčeno vyznamenání Army Good Conduct Medal. 

PFC Čáslavský, Lukáš: Za příkladné nasazení při vytváření internetové prezentace navzdory omezení vlastního volného času i finančních prostředků mu bylo propůjčeno vyznamenání Army Good Conduct Medal. 

Oficiální pochvalu velitele jednotky obdrželi:

SGT Kardinál, Jan: Za organizování výcvikového programu jednotky a přípravných RC, výuku ostatních členů jednotky i za pomoc PSG nad rámec povinností při vedení bojových operací a výcviku. 

PVT Církovský, Tomáš: Za příkladnou účast na akcích, nasazení a ochotu pracovat pro tým. 

PVT Staněk, Daniel: Za příkladnou účast na akcích, nasazení i ochotu pracovat pro tým a příkladné prezentování jednotky i mimo vyhlášené a oficiální akce.

Povýšeni byli:
PV2 Čáslavský, Lukáš: Za příkladné nasazení v boji i nebojových oblastech reenactingu. Vzhledem ke své specializaci RATELO a s ní související kvalifikací byl povýšen do hodnosti Private First Class. 

PV2 Škaloud, Martin: Za nasazení v boji a příkladnou účast při bojových i nebojových operacích i vzhledem k odsloužené době byl povýšen do hodnosti Private First Class. 

PV2 Svoboda, Tomáš: Za nasazení v boji a příkladnou účast při bojových i nebojových operacích i vzhledem k odsloužené době byl povýšen do hodnosti Private First Class. 

PFC Křivánek, Tomáš: Za příkladné nasazní v boji, účast na akcíc i vzhledem ke specializaci RATELO a s ní související kvalifikací i výuce ostatních členů teamu v zacházení s radiem i vzhledem k odsloužené době byl povýšen do hodnosti Specialista. 

PFC Micka, Jiří: Za příkladnou účast na akcích i motivování ostatních členů jednotky dobrým příkladem a vzhledem k odsloužené době byl povýšen do hodnosti Specialista. 

Lt. Radek Syka Company Commander