Freedom Shield - Forrest Squirrel - Hlášeni

Hlášení o vývoji situace Freedom Shield – Operace Forrest Squirl: Jednotka B-2/9 INF, 2ID provedla průzkum v oblasti hranic Zeekystán / Butrustán. Nepřátelská aktivita negativní, bylo tedy přikročeno k obsazení hraničního pásma. Hraniční pásmo bylo v celé délce obsazeno bez odporu nepřítele, na přechodu Hadí Jazyk bylo vybudováno předsunuté stanoviště. V pozdějších hodinách, po dokonalém zajištění hranice bylo přikročeno k průzkumným operacím v oblasti Butrustánu, byla obsazena zásobovací stezka, infiltrována oblast dříve objevené základny separatistů. Základna byla obsazena bez odporu. V oblasti základny bylo objeveno množství nepoužitých ručních raket země-vzduch pravděpodobně čínské výroby.

 

Freedom Shield – Operace Forrest Squirl byla ukončena s tímto výsledkem:

Přítomnost spojeneckých sil zastrašila separatistické ozbrojené skupiny Butrustánu, které se pravděpodobně stáhly do vnitrozemí státu. Byla obnovena suverenita hranic Zeekystán / Butrustán a obsazeno hraniční pásmo v oblasti Butrustánu. Na bývalé základně separatistických jednotek vznikla základna spojeneckých vojsk. Díky nálezu moderních zbraní na základně separatistů vzniklo podezřeni na podporu Butrustánu ze strany komunistické Číny.

Doporučení:

Vybudovat silnou základnu v oblasti Butrustánu a pokračovat v průzkumné činnosti. Na základě informací od rozvědky bude naplánována další činnost.