Never forget 9-11

Vojáci Druhé a Čtvrté pěší divize společně se zástupci 615 MPC uctili jedenáctého září památku obětí terorismu. U pomníku Díky Ameriko na Klatovské třídě v Plzni a u pomníku FDNY na pražské Kampě se dohromady sešly více než tři desítky vojáků i dalších hostí.

"Je smutné, že bychom si mohli památku teroristických útoků připomínat téměř obden, protože skoro každý den nové a nové přibývají. Jsme tady ale dnes, při výročí útoku na WTC, které se stalo symbolem takovýchto činů. Nejsme tady ale proto, abychom polemizovali o dnešním světě, ale kvůli tomu, abychom minutou ticha uctili památku obětí terorismu a svojí přítomností terorismus jako takový odsoudili", řekl před vyhlášením minuty ticha u pomníku padlých členů hasičského sboru města New York (FDNY) CPT Syka, velící důstojník Druhé pěší divize i uskupení jednotek USAEUR(cz).

Členové 2ID už tradične pokládají 11. září k pomníku květinu. Letos poprvé se ale oba pietní akty konaly ve stejnou chvíli v různých městech. Zástupci klubů navíc demonstrovali svoji jednotnost i položením stejných květin -
třech bílých růží převázaných trikolorou, žlutou armádní stuhou a ozdobenoých znakem své jednotky.