Články

JTF Raiders předali finanční dar Kojeneckému ústavu v Plzni

V rámci Oslav osvobození v Plzni vyvrcholila jarní charitativní sbírka JTF Raiders. Při slavnostním nástupu na Checkpoint Raiders si z rukou CPT Syky převzala MUDr Tyklová, ředitelka ústavu, šek na více než 6000 korun.

"Touto sbírkovou akcí jsme chtěli podpořit ty, kteří si sami pomoci nemohou - děti z kojeneckého ústavu," říká CPT Syka a dodává: "Peníze pocházejí přímo od nás, od členů KVH JTF Raiders, našich rodin a přátel. A jsem opravdu rád, že se nám podařilo vysbírat tak hezkou částku." Sama ředitelka Kojeneckého ústavu a dětského domova pro děti do tří let d tomu řekla: "Tato krásná částka je jednou z těch vyšších, jaké jsme kdy dostali.

KVH JTF Raiders nepodpořili tuto organizaci poprvé. Například v roce 2011 dostaly děti od jednotky hračky v hodnotě zhruba 15 000 korun. Členové JTF Raiders jsou ale činní i v jiných dobrčinných aktivitách: v našich řadách je jeden držitel stříbrné a několik dalších držitelů bronzové Jánského plakety za bezplatné dárcovství krve, členové pravidelně pomáhají při záplavách a samozřejmě se objevují na dětských táborech.