Interview s PVT Marečkem

 V loňském roce jste se dozvídali spoustu zajímavých informací od vojáků Druhé pěší divize, která operuje na hranicích mezi Butrustánem a Zeekystánem.. Ani v tomto roce o to nebudete ochuzeni, jelikož kampaň Freedom Shield stále pokračuje. V dnešním Interview se zeptáme na pár otázek nováčka v jednotce PVT Marečka.

 

{xtypo_rounded2}jméno: Marek
nickname: Mareček
v aktivní službě od: 5.1.2010
hodnost: Private (E-1)
primární zbraň: M249 Para
sekundární zbraň: Tactical master
pozice v jednotce: 3rd Squad "CHARLIE" Support gunner
získaná ocenění: {/xtypo_rounded2}

Dobrý den vojáku, víme o Vás,že jste v jednotce nový,co nám můžete říci k Vaší účasti v kampani Freedom Shield v Zeekystanu a jak se zde cítíte?
Přeji dobrý den Vám i všem čtenářům,jak říkáte jsem v jednotce nový, takže se zatím jen rozkoukávám a přizpůsobuji se místnímu prostředí.V jednotce mám pár dobrých kamarádů, kteří mi pomáhají, každopádně jsem rád, že tu můžu být s nimi.

Co Vás vedlo k tomu narukovat a odjet přes půlku světa bojovat v Butrustánu?
Popravdě už mě nebavilo sedět na zadku u CNN a dívat se na to, jak se vyostřuje situace na hranicích Butrustánu a Zeekystanu.

Co je náplní Vaší práce v jednotce?
V jednotce plním funkci kulometčíka, takže když to shrnu, znamená to, že když se dostaneme do kontaktu s nepřítelem, je mým úkolem poskytovat co nejefektivnější podpůrnou a přesnou palbu.

Tím,že jste nováček v již dlouholetém konfliktu,nemáte strach, že můžete být snadněji zraněn?
Strach nemám.Nováček jsem pouze u této jednotky, jinak u armády působím již celkem dlouhou dobu, takže zkušenosti mám. Za další jsme perfektně vycvičeni a máme po všech stránkách nad nepřítelem navíc. Samozřejmě tady to riziko je, ale člověk nad tím nesmí přemýšlet a připouštět si to.

Můžete si na něco stěžovat?
Jo je tady málo ženskejch a některejm chlapům to už leze na mozek :D

Některé aspekty operací podléhají utajení. Jak se s tímto faktem vyrovnáváte?
Nad těmito záležitostmi se nezamýšlím. Plním rozkazy a ničím jiným se nazabývám

Jak se s Vaším odloučením vyrovnává Vaše rodina?
Rodina se s mým odjezdem vyrovnává dost špatně, jelikož nemají pochopení pro armádu. Vždycky jsem byl taková černá ovce rodiny a proto jsem se dal do armády a tady jsem našel svou druhou rodinu a ta se s tím vyrovnává moc dobře :D

Co jste měl dnes k snídani?
Míchaná vejce se slaninou a kečupem. K pití jsem měl černý čaj a rozpustné vitamíny.

Víme o Vás, že v civilním životě pracujete v gastronomii, jak jste spokojen se stravou kterou zde fasujete?
To víte fasovaná strava je nic moc, i když na to že je to vše instantní a v pytlíku je to vlastně dobrý. Kluci mě občas přemlouvají, abych jim uvařil něco dobrého, tak když je čas a suroviny, něco vždy uvařím, jelikož vím, že se tím klukům opravdu zavděčím a když vidím, jak to do sebe ládujou vždycky mě to zahřeje u srdce :D

Jak jste spokojen s místními ubikacemi?
Samozřejmě, vyspím se v podstatě všude, ale tady, je to místo, kde má člověk klid, občas i soukromí a hlavně si tu může odpočinout a to je při našem namáhavém povolání důležité.

Věříte, že se situace v Butru urovná?
Na to nedokážu odpovědět, ale snažíme se ze všech sil aby to tak bylo.

Čeho si ceníte nejvíce?
Toho, že tu mohu být s hromadou super lidí. Jsou pro mě, i přes mé krátké působení, jako bratři. To je asi to, čeho si momentálně nejvíce cením, protože bez nich by to nešlo.

Máte ještě něco, co byste chtěl dodat?
Jasně!!! Děkuji všem svým přátelům a velícím za podporu a pomoc při nástupu. Bez nich by to nebylo snadné. Dále bych tedy chtěl pozdravit své blízké a to hlavně svou přítelkyni.

Děkuji za Váš čas.
Nemáte zač rádo se stalo!