Druhá pěší přednáší pro děti

 České Budějovice, 17. 8. 2009: Dva vojáci naší jednotky, Lt. Syka a PVT Pliskin, navštívili jako hosté dětský tábor Energetik v jižních Čechách. „Přijeli jsme na pozvání organizátorů abychom dětem představili vývoj výstroje a výzbroje během tohoto století,“ říká Lt. Syka.

 

Cílem přednášky bylo děti seznámit nejen s prací vojáka a nákladem který nosí, ale zejména s balistickou ochranou, nebezpečím minových nástrah a obecně s důsledky válečného konfliktu na civilizovaném území. Postupně tak představili uniformu, výstroj a výzbroj druhé světové války, konfliktu ve Vietnamu i nejmodernější výstroj a výzbroj americké armády. „O váhu a pohodlné nošení výstroje a balistické ochrany se kupodivu více zajímala děvčata, kluci samozřejmě šli po zbraních a komunikační technice“, říká Lt. Syka a dodává: „Téměř hodinová přednáška se protáhla o další hodinu improvizovanou výstavou a zodpovídáním dotazů. I organizátoři tábora si akci pochvalovali, takže věříme, že se mohou děti těšit na podobnou akci zase za rok.“

 

Vojáci Druhé pěší divize nejsou v podobných obecně prospěšných aktivitách nováčky: pravidelně oganizují a spolupořádají výstavy druhoválečné výstroje a techniky, vzpomínkové akce, podporují děti v dětských domovech i neziskové organizace, účastní se lesních brigád a samozřejmě jsou pravidelnými dárci krve. V jednotce tak je několik bronzových a dvě stříbrné jánského plakety, zlatou plaketu by PVT Omart měl získat v průběhu příštího roku.

Náborový status

Naše jednotka nyní hledá vojáky či vojandy na tyto pozice:
Rifleman(AEG):
High
Support Gunner:
Medium
RTO:
High
Medic:
High
Grenadier:
Medium
Team Leader:
High
Squad Leader:
Low
Comp. Sergeant:
Closed
Comp. Clerk:
High

Poznámky:
Více v sekci Nábor

Jsme na síti:

Kdo je připojen:

Právě přítomno: 11 hostů a žádný člen