Historie a symbolika

Company B/2-9 INF, 2ID

 

Naše jednotka vznikla v roce 2001 a od této doby se, jako každý správný útvar, neustále vyvíjí. Základem bylo pět členů, z převážné části vybavených manuálními zbraněmi a různorodou směskou výstroje a uniformních součástek. Postupem času, zejména díky náboru nových členů, vznikla potřeba nějak se vydělit a z neuspořádané bandy vytvořit jednotku. Na základě historických souvislostí jsme se rozhodli pro Druhou Pěší Divizi, konkrétně Devátý Pluk, rotu B.

 

B/2-9 INF, 2ID 

Jednotka v roce 2004 a v roce 2008


Proč právě tato jednotka? V základu proto, že vojáci druhé pěší divize jsou obyčejnými pěšáky. Nechceme, jako mnoho jednotek, napodobovat nějaké speciální jednotky, protože bychom k dokonalosti měli vždy daleko, ať již fyzicky, vzděláním, naprostou týmovou spoluprácí nebo i výbavou. Pěchota je základem armády a kam nevkročí pěšák, není dobyto. Druhá pěší divize navíc operovala v našem prostoru v době druhé světové války, jako snad jediná pěchotní divize americké armády nebyla nikdy postavena mimo službu a její devátý pluk je nejnasazovanějším plukem armády i této jednotky. Jeho členové válčili v obou světových válkách, zamíchali se do konfliktu v Koreji, operovali ve Vietnamu i Kambodži a vyznamenání si odnesli i z války v perském zálivu v devadesátých letech. Poslední léta trávil devátý pluk v Koreji, kde zajišťoval bezpečnost, teď tu samou práci dělá v Iráku.

Druhá Pěší Divize Airsoft se snaží být plnohodnotnou jednotkou, dobrým spojencem a nebezpečným protivníkem. Zaměřujeme se jak na bojové zkušenosti, tak i na výcvik, znalosti vojenských praktik a reálnou kopii našeho vzoru. Během roku se účastníme mnoha akcí a pořádáme pro své členy i výcvikové tábory, kde trénujeme různé způsoby boje, utužujeme týmovou spolupráci a zejména se snažíme život v jednotce vyladit do nejmenšího detailu.

Dnes máme téměř třicet lidí, což je plnohodnotná četa. Pro takové kvantum vojáků, ale není jednoduché najít přesně ty činnosti, které jedinci vyhovuji nejlépe. Proto jsme rozděleni do tří družstev, které se dále dělí do teamů: útočného, obranného a průzkumného. V každém z těchto týmů jsou lidé s rozdílnou kvalifikací v boji, s rozdílnými zkušenostmi ale zejména s rozdílným přístupem k boji a životu v poli. Jednotka se účastní většiny větších akcí kolem Prahy, ale i v dalších lokalitách, a jak už bylo psáno výše, snaží se být dobrým spojencem a nebezpečným protivníkem. Za vše hovoří naše heslo, heslo 9. pluku 2. pěší divize: KEEP UP THE FIRE!

1st Lt. Radek R. Syka, Company Commander