Akce 2013

Vánoční dárek pro Dětské centrum

Už čtvrtým rokem zavítal CPT Radek Syka (ret.) do Dětského centra v Plzni aby předal vánoční nadílku. Více než stovku dárků, mezi kterými nechyběly hračky, oblečení nebo pohádky a písničky, jsme získali na Dni Díkůvzdání i od dalších dárců, jako například od Martiny Jenčíkové z dětského bazárku tady na Facebooku. Děkujeme všem, kteří se zapojili a pomohli tak mrňatům!

Tréning první pomoci

Poslední listopadový víkend proběhl v rámci NCO professional development vojáků 2ID(A) už několikátý kurs první pomoci. V rámci teorie i praxe vojáci probrali, tedy spíše si osvěžili, základy poskytování první pomoci při zlomeninách, popáleninách, kardiopulmonární resuscitaci a mnoho dalších nutných znalostí a dovedností. V budoucnu bude jednotka v těchto cvičeních pokračovat a to zejména s větším zařazením praktických nácviků. Zdravovědu přednášel Jan Pecháček, za což děkujeme.

Thanksgiving 2013

Také letos jsme pozvali jednotky USAREUR(cz) na společnou večeři ke dni díkůvzdání. Naši hosté, 4. pěší divize a 615. MP si doufáme užili nejen společnou večeři, ale i hudební podkres, o který se postarala skupina Trativod hrající Oldtime a bluegrass. Zlatým hřebem pak byla samozřejmě tombola, kterou letos významně podopřil armyshop M16. Během večera jsme také vybírali dárky pro kojenecký ústav; tech se letos sešlo na padesát! Děkujeme všem dárcům!

 

Taktické střelby 2013

Nácvik taktických střeleb a weapons training proběhl v sobotu 26. října. Proběhlo seznámení se zbraněmi typu Colt AR15 i jejich příslušenstvím a střeleckých pozic, nošení zbraně, výměna zásobníků a další znalosti a dovednosti. Po teoretické přípravě se přešlo ke statické střelbě, kdy byly nacvičovány a ověřovány způsoby střelby včetně opakované výměny zásobníku při defenzivní i ofenzivní činnosti.

Operation Stinky Squirrel

English follows. Operace Stinky Squirrel byla zaměřena na průzkum území, budování obranných pozic i záchranu pilota a civilní osoby z neznámého terénu. S nasazením dvou fire teamů 2ID byly všechny úkoly splněny během stanovené doby.