Operace Anihilation II (020705)

MISSION:

Úkolem spojeneckých jednotek bylo pročistit příhraniční oblast Afghánistánu od povstalců, posléze se spojit s ostatními spojeneckými jednotkami na OBJ BRAVO a pokračovat přes ATK GAMA do Pákistánu, kde se očekávala obraná linie nepřítele.

 

EXECUTION:

020900 - Přesun podél ROAD FOX směrem k OBJ BRAVO, pátrání po nepřátelské aktivitě, kontakt negativní.
021000 - Zaujmutí pozice u OBJ BRAVO, postupné slučování s ostatními jednotkami kontingentu, vyslání průzkumného teamu CHARLIE. ALFA: kontakt negativní, CHARLIE: kontakt pozitivní, návrat k OBJ BRAVO, dva ranění.
021300 - Nepřátelská aktivita v OBJ Bravo, kontakt pozitivní, jeden raněný, nepřítel zatlačen se ztrátami.
021400 - Přesun spojeneckého kontingentu k finálnímu bodu přes severní oblast ATK GAMA, kontakt s početnou skupinou nepřátel, zatlačeni masivním útokem spojeneckého kontingentu, dva ranění. Přechod přes ATK GAMA do finálního bodu bez dalšího kontaktu.
021500 - návrat z finálního bodu přes většinu ATK GAMA, kontakt negativní.
021600 - kontakt poblíž OBJ Bravo, nepřítel eliminován.
021700 - Jednotka se seskupila u EZ, opuštění oblasti.

EVALUATUION:

Velmi pěkná akce (i když pro nás trošku z ruky). Jsme rádi, že jsme se této akce mohli zúčastnit, byla to akce v pravém slova smyslu - žádná velká střílečka, ale vojenská operace se vším všudy. Chtěl bych poděkovat spojeneckým jednotkám za podporu a spolupráci. Omlouvám se všem teamům, že nejmenuji, ale nerad bych někoho vynechal. Až na ty komáry a hnusné MRE co jsem si vzal to bylo velmi příjemné.

TEAM EVALUATION:

Team odvedl dobrou práci a bylo vidět, ??e p?edchozí výcvik se opravdu zúročil.

TEAM PARTICIPATION:

ALFA: Lt. Syka, Pfc. Matouš, Pvt. Švéd, Pvt. Thomas, Pvt. OMArt.
CHARLIE: Ssg. Misup, Pfc. Sw3jk, Pfc. Murphy, Pvt. Dave, Pvt. Marty