Interview s PFC Douděrou

Soldier Stories

 

Hola PFC, děkuji, že jste souhlasil s rozhovorem. Na začátek bych Vás požádal, aby jste se představil našim čtenářům:

Zdravím čtenáře, Jmenuji se Michal a každý mě zná jako klidného a nenažraného Doudise. Military mi dalo kamarády a vzalo mi kus svého času. Ani v nejmenším toho ale nelituji, protože mě to připravilo na hodně věcí. Miluji život a doufám, že budu žít věčně... a my všichni.

 

Při službě u 2nd Infantry division (AirSoft) máte čas i na nějaké další koníčky?

Ano, věnuji se studiu, ovšem to se za koníček považovat nedá ... ale ano, čas se nějaký najde, většinou jde o trávení času s přáteli, fotografování a jedna z mých největších vášní a zároveň i koníčkem, je jídlo ... miluji jídlo.

 

Jak dlouho už u jednotky sloužíte?

Zde u jednotky 2ID je tomu už 5let, dříve jsem se "potloukal" v airsoftu, než jsem se začal zajímat o military.

 

Splnuje jednotka to co odni ocekavate?

Všechny jednotky, které jsem měl tu čest potkat, ji měli a to je pro mě přátelství a síla jakou jednotka oproti jedinci má, někde je více, někde méně, hodně záleží na lidech, jako ve všem.

 

Dozvěděli jsme se, že od nového roku jste se stal Team Leaderem teamu Alpha. Co by jste nám řekl o Vašem teamu, jaké jsou jeho přednosti?

Ano pravda, vždy jsem se snažil držet všechny pohromadě. Zažili jsme toho společně s teamem opravdu hodně, to nás zocelilo, bohužel, mě mrzí, že někteří už nejsou mezi námi v naší jednotce. Přednosti týmu jsou rozhodně sehranost, v minulých letech to, rozhodovalo nejvíce a já věřím, že bude i nadále. 

 

Co si myslíte, že je předností 2nd Infantry Division (Airsoft)?

Je to zázemí, podpora a ochota, kterou disponujeme.

 

Doporučil by jste lidem, kteří začínají s military airsoftem nebo chtějí změnit jednotku, aby se zúčastnili náboru do 2nd Infantry Division (airsoft) a proč?

I já jsem začínal jako “airsofťák”, první akce, kdy jsem mohl opravdu přičuchnout k tomu všemu, byla akce Protector. Tady jsem se prvně setkal s jednotkou 2ID a jsem za to rád. Byl to jako veliký krok dopředu, který mi rozhodně pomohl, získal jsem nové přátele, poznatky, zkušenosti a dostal jsem se na množství akcí a do situací, do kterých bych se jen tak nedostal. Tedy bych vřele doporučil, ale zase ať tu není odemne jen chvála, tak bych vytknul obrovské mínus a to je, že airsoft, military obecně v čr upadá ... a já si zde sáhnul na své limity a pokusil se je úspěšně překročit, za to jsem velice rád.

 

Děkuji Vám za rozhovor.

Rádo se stalo, své názory neskrývám a rád je vypouštím ven.

PFC Douděra