Oslavy Osvobození města Plzně

Na začátku letošního roku dostali JTF Raiders pozvání účastnit se květnových Oslav Osvobození města Plzně americkou armádou. V centru města tak vyrostl checkpoint Raiders.

V pozdních hodinách ve čtvrtek 3. května obsadil první Fire team 23. pluku pozice jižně od náměstí, v místní terminologii U Zvonu. Na místě vyrostly během pár hodin zátarasy, opevněné posty z pytlů s pískem, funkční velitelství i ubikace členů jednotky. Chybět nesměla ani improvizovaná výstava výzbroje, výstroje, uniforem a dalšího vybavení současné U.S. Army. Celý tábor zaujal stovky návštěvníků, kteří po celé tři dny přichazeli do tábora prohlédnout a někdy i na vlastní kůži si vyzkoušet vybavení americké armády.



Celý tábor pak byl pod dozorem členů 615th Military Police Company, kteří měl plné ruce práce s nočním kontrolováním propustek vojáků v místních restauračních zařízeních.

V rámci Oslav Osvobození v Plzni také vyvrcholila jarní charitativní sbírka JTF Raiders. Pro vysbíranou sumu, krásných 6 100 korun si přišla MUDr Tyklová z kojeneckého ústavu přímo do tábora.