Znak a vlajka

Motto regimentu:

Keep up the fire! 


Původ motta:
V bitvě o Tiensin, China, tváří v tvář smrtelné palbě převzal velitel pluku, plukovník Emerson H. Liscum prapor od padlého vlajkonoše. S praporem v ruce řídil útok na město do té doby než ho zkosila palba. Jeho poslední slova byla „KEEP UP THE FIRE“. Po bitvě se stala mottem regimentu.


Crest:
Devátý pěší pluk má jako jeden z mála pluků dvě označení – oficiální divizní „Coat of Arms“ a vlastní „Crest“. Crest obsahuje „Imperiálního draka“, obtočeného kolem disku na kterém je umístěna číslice devět a motto pluku „Keep up the fire“. Označení bylo autorizováno pentagonem jako připomínka čínské expedice pluku. Původně byl znak vytvořen pouze na přezky vycházkových opasků „Sam Brown“ pro důstojníky a služebních kožených opasků pro mužstvo. Později začali vojáci crest používat jako odznak na čepici a vycházkovou uniformu, vzhledem k tomu, že takto nosila znak většina devátého pluku, byl nakonec uznán jako oficiální označení pluku.

Manchu Dragon


Coat of Arms
Regimentní znak je připomínkou dlouhé historie pluku a ilustruje mnoho z kampaní kterých se pluk zúčastnil. Základ tvoří modrý štít, který připomíná že jednotka patří mezi Infantry. Službu v číně připomíná zlatý drak umístěný ve štítu, „Nádherné slunce“ v pravém horním rohu je znakem Filipínských povstalců, které pluk potlačil. Zkroucená linka ve středu štítu připomíná řeku San Juan – Bloody Angle, služba v hraničářské oblasti během indiánských válek je připomenuta malým teepee v dolní části erbu. Znak Druhé pěší divize, umístěný nad erbem znamená připojení pluku ke Druhé pěší divizi v říjnu 1917, což připomíná i Fourragere kolem znaku (šňůra k francouzskému Croix de Guerre, který divize obdržela za službu Francii). Pod znakem je stuha, na které je motto pluku – Keep up the fire.

 

COAT


Vlajka pluku 
 

Vlajka pluku