JTF Raiders Thanksgiving Day 2011

Tradiční večeři ke dni díkůvzdání připravili JTF Raiders a USAREUR(cz) HQ pro své kamarády, spolubojovníky i pro své „lepší polovičky“. I když žen bylo letos poskrovnu. a tak se akce později bohužel nezvrhla ve waka-waka tancovačku, všichni odcházeli spokojení a s plným břichem. Vždyť se zase snědlo přes 20 kilo masa!

Den díkůvzdání se letos konal v Restauraci Hloupý Honza přímo na HQ JTF Raiders. Mezi hosty JTF Raiders (2ID, 82ABN) samozřejmě nechyběli zástupci členských jednotek USAREUR(cz), tedy 3ID, 4ID, Rangers nebo 615MP company. Celkově se zaplnilo v restauraci přes padesát  židlí. Tradičnímu menu, které stejně tradičně na konci článku vyjmenujeme, předcházela příjemná povinnost CPT Syky, velitele USAREUR(cz), který předal hned dvě vyznamenání: Za dlouhodobou podporu USAREUR(cz) jako takového v období květen 2010 – říjen 2011 tak z jeho rukou získal CW2 Mikes, Daniel, J. (615MPC) vyznamenání Meritorious Service Medal. Jediná žena v našich složkách, PFC Edwards, Annie, pak získala Good Conduct Medal ze skvělou službu a podporu JTF vysoce nad rámec svých povinností.
 

Pak už následovala večeře, pod kterou se opět podepsal jako velitel kuchařského týmu PFC Luke (9IR, 2ID), který už v loňském roce dokázal, že opravdu umí připravit báječného krocana. K ruce pak měl zejména Frantu Vaňka a tým kuchyně u Hloupého Honzy.
 

Během večera pak ještě CPT Syka pokřtil svůj autorský kalendář „Pin ups of the Raiders“ pro rok 2012. Ten samozrejmě přišly představit i „holky z kalendáře“ – Maruška Bílá, Renáta Janstová a Monika Fojtíková, které sklidily zasloužený potlesk. Celý večer pak byl už jen ve znamení zábavy – losovala se tombola, trošku se tančilo i svádělo a zejména se všichni odpoutali od svých běžných starostí. Tedy až na velitele a seržanty zúčastněných jednotek, kteří samozřejmě setkání využili k dalším jednáním o spolupráci a směřování USAREUR(cz) jako celku.
 

A co se všechno snědlo a vypilo?
22 kilo krocana
15 kilo bramborové kaše
13 litrů různých omáček (švestková, brusinková, cibulky ve smetaně)
15 litrů salátu
14 kilo nádivky
5 kilo zeleniny
40 litru polévky
8 kilo sádla
3 plechy dýňového koláče.

A k tomu 150 piv a půl druhé flašky absintu

Děkujeme všem, kteří přišli a budeme se těšit na další Thanksgiving Day, a tentokrát opět Turkey and Dance party, který plánujeme na 24. listopadu 2012!