Freedom Shield III - Digging squirrel (300509)

 MISSION:
Cílem operace bylo zbudovat pozice na hranicích mezi Butrstánem a Zeekystánem a zabránit Butruským povstalcům v pohybu přes a kolem hranic.

 

EXECUTION:
300700 Sraz na HQ
300800 Sraz na OBJ SHELLy, přesun na LZ
300900 Dosažení LZ
300930 Dosažení OBJ HOTEL, zahájení budování obranných pozic
301000 Vybudování obranných pozic, zahájení hlídkové činnosti
301750 Střet s Butruskými povstalci
301810 Ukončení operace, přesun na EZ
301830 Nástup, odjezd

EVALUATUION:
Část jednotky se v 0700 shromáždila na HQ a odtud se přesunula na OBJ SHELLy, kde se spojila se zbytkem jednotky a dále se celá jednotka společně přesunula na LZ. Zde proběhl krátký briefing, rozdělení materiálu a byl zahájen přesun na OBJ HOTEL. Zde jednotka začala budovat obranné pozice proti Butruským povstalcům. Po zbudování obranných pozic zahájila dvoučlenné teamy provádět hlídkovou činnost v oblasti hranic mezi Butrustánem a Zeekystánem. V hlídkové činnosti se členové jednotky pravidelně střídali. Činnost jednotky dále spočívala v přípravě léčky a sledování perimetru. V 1750 na OBJ HOTEL zaútočili Butrusští povstalci. Za nízkých ztrát se jednotce podařilo útok odrazit a eliminovat všechny povstalce. Poté jednotka opustila své pozice a přesunula se na EZ, kde proběhl krátký debriefing.

TEAM EVALUATION:
Jednotka si procvičila budování obranných pozic a práci s polní lopatkou. Při dešti, který provázel celou operaci, zavzpomínala na válku ve Vietnamu.

TEAM PARTICIPATION:
2nd SQ: WO1 Hyža, CPL Eda, SPC Hanlos, PVT Michal, PVT Luke, PVT Pliskin, PVT Wolf
3rd SQ: SGT Murphy, CPL Sveda, SPC Svejk, PVT Vojta, PV1 Tom
4th SQ: SFC Misup, SPC Spike
XO: 1LT Syka
RCT: